Ifjúsági Garancia Program

 

A programban való részvételhez szükséges, hogy 25 év alatti nyilvántartott álláskereső legyél – azaz regisztráltasd magad a lakhelyed szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán.

Amennyiben ennek a feltételnek megfelelsz, akkor az alábbi támogatásokat tudjuk neked kínálni az elhelyezkedésed segítésére a programon belül:

  • A 90 napos támogatási forma tökéletes arra, hogy szerezz egy kis munkatapasztalatot és gyakorlatot.
  • Amennyiben hoszabb távú elhelyezkedésben gondolkodsz, a 12 vagy 15 hónapos konstrukció a Neked való, ami azt jelenti, hogy 8, illetve 10 hónapig támogatjuk a munkáltatódat a béreddel és a hozzá tartozó szociális hozzájárulási adóval, majd további 4, illetve 5 hónapig már támogatás nélkül kell foglalkoztatnia Téged.
  • A program keretében akkor is tudunk segíteni Neked, ha a kiszemelt munkahelyed miatt a jelenlegi lakhelyedtől távolabbra (legalább 100 km-re vagy oda-vissza 5 órányira) kell költöznöd. Ez esetben, ha megfelelsz a feltételeknek, akár 12 hónapig tudjuk támogatni albérletköltségeidet.
  • Ha a program segítségével úgy helyezkedsz el, hogy csak rövidebb távon, naponta ingázol, a munkába jutáshoz szükséges bérleted megvásárlásához is tudunk támogatást adni.

A támogatási formák közül Te és leendő munkáltatód a járási hivatal közreműködésével közösen döntitek el, melyik a legalkalmasabb Számotokra.

Ha esetleg már ki is választottál magadnak egy munkáltatót, akinél szívesen dolgoznál, az állásinterjún jelezheted neki, hogy támogatással is tudna téged foglalkoztatni. Ehhez nem kell más, mint hogy közösen bemenjetek a lakhelyed szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályára, ahol Neked csak be kell lépned az Ifjúsági Garanciába, a munkáltatódnak pedig jeleznie kell, hogy támogatást kér az alkalmazásodhoz, ezek után pedig már kezdhetsz is dolgozni.

Ha még nincs kiválasztott munkáltatód, akkor is beléphetsz az Ifjúsági Garanciába, a Járási Hivatal kollégái pedig igyekeznek összekötni Téged egy olyan munkáltatóval, aki pont olyan embert keres, mint Te.

Ha a lehetőség felkeltette érdeklődésedet, jelentkezz online most, és az illetékes hivatal munkatársa felveszi veled a kapcsolatot.

 

Jelentkezem most!