Hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása

 

2022. június 30. napjától a munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatások a kevésbé fejlett régiókban - azaz Budapest és Pest megye kivételével minden megyében - felfüggesztésre kerültek. A Közép-Magyarországi Régióban (Budapest és Pest megye) változatlanul benyújthatóak a kérelmek az álláskeresők foglalkoztatásának elősegítése érdekében.

 

Ha a Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásánál felsorolt kritériumoknak nem felelsz meg, viszont:

a)      25-30 év közötti pályakezdő álláskereső vagy,

b)      a megelőző 12 hónapon belül csecsemőgondozási díjban, örökbefogadói díjban részesültél; illetve gyermekgondozást segítő ellátásban, gyermekgondozási díjban, gyermeknevelési támogatásban, ápolási díjban, gyermekek otthongondozási díjában részesültél vagy részesülő nyilvántartott álláskereső vagy;

c)      tartósan (legalább 6 hónapja, folyamatosan) nyilvántartott álláskereső vagy,

élhetsz a Hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása keretében nyújtott lehetőségekkel.

 

  • A 90 napos támogatási forma tökéletes arra, hogy szerezz egy kis munkatapasztalatot és gyakorlatot.
  • A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100%-a, de teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér 150%-a. A támogatás további feltételeit itt olvashatod.
  • A 90 napos támogatást követően a munkaadód igényelheti a 6 hónapos vállalkozások munkaerő támogatását.

 

Ha a lehetőség felkeltette érdeklődésedet, jelentkezz az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán!