Szakmai konferencia az Ifjúsági Garancia támogatási lehetőségeiről

2017. február 16-án a fiatalok foglalkoztatásának növelése érdekében tett kormányzati lépésekről, az Ifjúsági Garancia (IG) bevezetéséről, a támogatási lehetőségekről, valamint az eddigi intézkedések eredményeiről rendez nemzetközi szakmai konferenciát a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkársága.

A konferencia célja áttekintést nyújtani az Ifjúsági Garanciához kapcsolódó kihívásokról, lehetőségekről, az eddig elért eredményekről mind hazai mind európai uniós szinten. A konferencia résztvevői a kormányzat képviselői mellett a fiatalokat, munkáltatókat képviselő szervezetek, civil szervezetek, érdekképviseletek, továbbá nemzetközi partnereink (Európai Bizottság, OECD, EU tagállamok IG koordinátorai) és az Ifjúsági Garancia célcsoportjába tartozó fiatalok, valamint az őket potenciálisan foglalkoztató munkáltatók képviselői. 

Az egész napos rendezvény teret nyit az együttműködések szorosabbra vonására, a személyes kapcsolatok kiépítésére, illetve mélyítésére, a résztvevők pedig megoszthatják egymással nemzetközi és hazai tapasztalataikat.

Az eseményt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, egyben a rendezvény fővédnöke nyitja meg a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épületének Pénztártermében, míg Navracsics Tibor az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa köszöntő beszédet mond majd a rendezvényen.

A konferencián elhangzottakról hamarosan újabb hírben számolunk be.