Munkahelyvédelmi Akció

Ha 25 év alatti vagy, az úgynevezett Munkahelyvédelmi Akció keretein belül is tudunk támogatni.

A Munkahelyvédelmi Akció azt jelenti, hogy a munkáltatód adókedvezményre jogosult utánad, tehát megéri neki Téged foglalkoztatni. A munkaviszonyod időtartamától függetlenül igénybe vehető: akkor is, ha már dolgozol, de természetesen új munkahelyre való belépéskor is.

A munkáltatónak járó kedvezmény mértéke és időtartama annak függvényében változik, hogy milyen hosszú korábbi munkaviszonnyal rendelkezel.

Ha legfeljebb 180 nap munkaviszonnyal rendelkezel,

pályakezdőnek minősülsz, és ebben az esetben a kedvezmény utánad legfeljebb 2 évig érvényesíthető, de a folyósítás vége legkésőbb az a hónap lehet, amikor a betöltöd a 25. életévedet.

Amennyiben 180 napnál hosszabb munkaviszonnyal rendelkezel,

a kedvezmény alacsonyabb mértékű, mint ha pályakezdő lennél, de egyéb időbeli korlát nélkül legkésőbb addig folyósítható, amikor betöltöd a 25. életévedet. 

Fontos tudnod, hogy a Munkahelyvédelmi Akció az Ifjúsági Garancia Program támogatásaival együtt, egyszerre is igénybe vehető.

A Munkahelyvédelmi Akció igénybevételét munkáltatód intézi, Neked csupán a támogatási lehetőséget érdemes jelezned felé, illetve amennyiben legfeljebb 180 nap munkaviszonnyal rendelkezel, az erről szóló igazolást be kell szerezned a munkáltatód számára a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Az igazolást a lakhelyed szerint illetékes adóigazgatóságtól szerezheted be az ezen a linken elérhető nyomtatvány segítségével.

Ha már elmúltál 25 éves,

a Munkahelyvédelmi Akció többi célcsoportja (szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak, 55 év feletti munkavállalók, tartósan álláskeresők, a GYES/GYED/GYET-ben részesülő munkavállalók, kutatóként dolgozók és mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatottak) számára elérhető adókedvezményre lehet jogosult utánad munkáltatód. A részletekről tájékozódhatsz a lakhelyed szerint illetékes adóigazgatóságnál, vagy a NAV oldalán.