Adókedvezmények a Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében

Magyarország 2013. január 1-jén vezette be a Munkahelyvédelmi Akciótervet,

melynek keretében a munkáltatói adóterhek csökkentésével kívánja segíteni a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációját.

  • Az akcióterv keretében adókedvezmény biztosított a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatóinak új munkahelyek létesítése és a meglévő munkahelyek megőrzése céljából. A beavatkozás nem csak az új alkalmazottakra, hanem a jelenleg foglalkoztatottakra is érvényes és a kedvezmény igénybevétele nem jár plusz adminisztrációs költségekkel.

  • A munkáltató a 25 év alatti munkavállalók foglalkoztatása esetén is jogosult kedvezményekre. A fiatalok esetében a kedvezmény mértéke annak függvényében változik, hogy a fiatal milyen hosszú korábbi munkaviszonnyal rendelkezik.

    • A legfeljebb 180 nap munkaviszonnyal rendelkező, 25 év alatti munkavállalók esetében a kedvezmény maximum 2 évig érvényesíthető, a folyósítás vége az a hónap, amikor a munkavállaló betölti 25. életévét. A kedvezmény mértéke mindkét évben a bruttó munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint 27 százaléka.

    • A 180 napnál hosszabb munkaviszonnyal rendelkező, 25 év alatti munkavállalók esetében a kedvezmény legkésőbb addig folyósítható, amikor a munkavállaló betölti 25. életévét. A kedvezmény mértéke a bruttó munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint 14,5 százaléka.

 

Jelentkezem most!