Adókedvezmény a munkaerőpiacra frissen belépők után

Magyarország 2019. január 1-jén vezette be szociális hozzájárulási adókedvezmény csomagját,

melynek keretében a munkáltatói adóterhek csökkentésével kívánja segíteni a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációját. Az adókedvezmények részletes szabályait a szociális hozzájárulási adóról szóló 2018. évi LII. törvény tartalmazza.

  • Az adókedvezmény célja a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatóinak támogatása új munkahelyek létesítése és a meglévő munkahelyek megőrzése céljából. A beavatkozás nem csak az új alkalmazottakra, hanem a jelenleg foglalkoztatottakra is érvényes és a kedvezmény igénybevétele nem jár plusz adminisztrációs költségekkel.

  • A munkáltató a munkaerőpiacra belépők foglalkoztatása esetén is jogosult kedvezményre. Munkaerőpiacra lépőnek az számít, akinek a NAV adatai alapján a foglalkoztatás kezdetének hónapját megelőző 275 napon belül legfeljebb 92 napig volt biztosítási kötelezettséggel járó munkaviszonya. A biztosítási kötelezettséggel járó munkaviszonyba az anyasági ellátás (csecsemőgondozási díj, a gyermekgondozási díj, a gyermekgondozást segítő ellátás vagy a gyermeknevelési támogatás) folyósításának időszakát, valamint a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartamát nem kell beszámítani. A kedvezményezett foglalkoztatás kezdetének minősül az anyasági ellátásban részesült, illetve részesülő természetes személynek a korábbi kifizetőjénél történő ismételt munkába állásának kezdete is.

 

Jelentkezem most!